Header
Haptonomie

Ervaringen

"Haptonomie bij Jacobien is geholpen worden in een veilige omgeving. Ik heb zelden iemand ontmoet die haar levenservaring kan combineren met zo’n invoelend vermogen. Ze luistert niet alleen, maar hoort ook echt wat je zegt."

"Zonder gevoel vertelden mijn woorden niet het echte verhaal. Hoofd en gevoel leefden afgesneden van elkaar. Daardoor ging ik wankel, haast zwevend door het leven. Mijn hoofd hield de touwtjes strak in handen. Maar het gevoel wilde ook een plek. Ik voelde me erg uit balans. Haptotherapie opende de deur naar mezelf, waardoor hoofd en hart meer samen konden komen. Ik vind het een mooie, oprechte, heel directe therapie. Met vallen en opstaan heb ik kennis gemaakt met wie ik ben. Ik sta met beide benen op de grond en dat voelt zoveel steviger! En als ik wankel, vind ik sneller weer de weg terug. Mijn verhaal is completer, mijn woorden echter."

"Mij biedt ze steeds hulp bij het zélf oplossen van mijn problemen. Soms doet ze dat alleen via een gesprek, soms ook door aanraking. Maar altijd met veel respect voor wat ík aankan en aandurf. Ik heb mezelf in relatief korte tijd veel beter leren kennen én waarderen.." Vrouw (geboren in 1962)