Header
Haptotherapie

Hoe

Hoe ziet het eruit..

We hebben eerst een intake gesprek. Daarin wordt duidelijk wat de vraag is en wat de gevolgen ervan zijn in je dagelijks leven. Ik geef aan hoe ik vanuit mijn vakgebied tegen deze vraag aan kijk. Mogelijk kunnen we dan ook meteen een ervaringsgerichte oefening doen. Na twee of drie sessies maken we het behandelplan met de doelen en de te zetten stappen.

Hoe gaat het in zijn werk?

In de behandeling maak ik gebruik van

1. Gesprekken. Hierin kijken we naar wat je ervaart in je dagelijks leven. Welke gebeurtenis heb je onthouden, wat gebeurde er, wat deed je en wat heeft het je duidelijk gemaakt of welke vragen riep het op. Mijn vragen ondersteunen je om je eigen gevoelens te (durven) gaan ervaren.

2. Ervaringsoefeningen in de ruimte. Hierbij ervaar je dagelijkse situaties: Wat gaat je makkelijk af in het leven. ( denk aan regelen, leiden, de controle in handen houden). Waar heb je moeite mee. (denk bijvoorbeeld aan grenzen stellen, iets over jezelf vertellen, boos zijn). Deze bewustwording is vaak al helpend. Daarnaast zoeken we uit welke middelen je hebt om een andere wending te kunnen geven aan situaties waarin je je ongemakkelijk voelt; hoe kun je handelen.

3. Aanraken aan de rug. Eén van de aspecten van mijn werkwijze is aanraken aan de rug. Dit doen we als je je er zelf vertrouwd bij voelt. Via aanraken merk je aan je lichaam hoe je reageert op contact met anderen die dichtbij komen. In dit geval met mij. Je zult deze ervaring herkennen en praktisch kunnen maken in het leven van alledag, zodat je uiteindelijk je voelen, denken en handelen op één lijn hebt. Dat zorgt voor rust en stevigheid. Het helpt je te leven met minder spanning zodat je lichaam niet hoeft te gaan protesteren met allerlei ongemakken.